Wandelen

De Auvergne is bij uitstek hét wandelparadijs voor de liefhebbers! Korte routes, lange afstanden, hoogtes, valleien, het is hier allemaal.

Er zijn honderden wandelpaden te vinden, heel veel gemarkeerde routes, maar ook paden die de bossen inleiden of gewoon een tractorpad tussen de weilanden door.

Al wandelend door een vallei met prachtige bloemen, met als u geluk heeft, grazende reetjes in de wei. De witte Charolaise koeien die met hun krulletjeskop en hun trouwe ogen u nakijken of misschien sjokken ze wel een eindje met u mee. De buizerd die met zijn “miauw” roep hoog boven je in de lucht zweeft, op zoek naar een lekker maaltje of juist heel stil op een paal zit te gluren naar een onwetende muis in het weiland.  

Bij het plaatselijke Office du Tourism zijn wandelroutes te koop voor € 1,- en in de plaatselijke supermarkten en boekhandels zijn uitgebreide boeken en kaarten te koop. Maar er zijn ook wandelliefhebbers die hun gelopen routes gedeeld hebben op diverse sites, zoals bijvoorbeeld:

De populairste Wandelen routes in Auvergne (Frankrijk) | Wikiloc

Wandelingen – Clermont Auvergne Tourisme

Auvergne – Tips om te wandelen in Frankrijk (bergwandelroutes.nl)

De 20 mooiste wandelroutes in Auvergne Rhône Alpes | Komoot

Wandelen Auvergne, Frankrijk | Wandelen Frankrijk | oppad.nl

15 randonnées à faire Puy de Sancy (visorando.com)