Vichy

Aan de oever van de Allier, ligt Vichy, een prachtige, elegante en rijke stad. De stad staat bekend om zijn thermale bronnen, de paardenrenbaan, de zeshoekige pastilles en wie kent het niet van het make-up merk?

Vanwege zijn warmwaterbronnen is Vichy al sinds de oudheid een kuuroord. In de twintigste eeuw was het als Reine des villes d’eaux wereldvermaard om zijn kuurbaden. Met haar twee thermen, bronnenpark en medische, thermale spa is de stad Vichy dé thermaleSinds 2021 staat het kuuroord op de UNESCOWerelderfgoedlijst als onderdeel van de historische kuuroorden van Europa. Vandaag nog wordt op grote schaal flessenwater van Vichy-bronnen (onder de namen Vichy Célestins en Saint-Yorre) verkocht, net als Vichy-pastilles, die gemaakt zijn met minerale zouten van het water van Vichy. De groep L’Oréal produceert cosmetische producten onder de merknaam “Vichy”.

Door de ruime parken en de gebouwen uit de glorietijd van het kuuroord, vooral in art nouveau-stijl, trekt Vichy veel toeristen.

De stad heeft meerdere thermale bronnen, waarvan er enkele vrij te bezoeken zijn en voor anderen een kleine toegangsprijs wordt gevraagd. U bent in de mogelijkheid enkele flessen water te vullen met het beroemde thermale water.

Een bron die vrij te bezoeken is, is Célestins. Dit prachtige bouwwerk ligt verscholen aan de route Boulevard Kennedy direct aan de oever van de Allier.

Midden in de stad ligt de le Hall des Sources met vijf bronnen:
Célestins, Chomel, Grande Grille, Lucas en Mesdames. Het is zeker de moeite waard om te gaan kijken! Alleen het gebouw is al een bezichtiging waard! En als u onder de houten gallerij door wandelt, dan waant u zich in de tijd van de keizers, zo prachtig!

Vichy heeft een prachtige binnenstad, vele mooie kerken en huizen in art nouveau-stijl en je kan er je hart ophalen met winkelen. Aan de rand van het centrum liggen de grotere centre-commercials.

Informatie over de Hall des Sources:
Le hall des sources – Vichy Destinations (vichy-destinations.fr)

https://www.vichy-destinations.fr/les-parcours-libres/circuit-azur-quartier-thermal/le-hall-des-sources/

www.CampinglaChaize.com