Moulins

De kunst- en geschiedenisstad Moulins, historische hoofdstad van de Bourbonnais en de hoofstad van de Allier, biedt aan de liefhebbers van bouwkundig en cultureel erfgoed een mooie erfenis, getuige van het roemrijke verleden van het vroegere hertogdom van de familie van de Bourbons. De stad is gelegen aan de oever van de rivier de Allier en staat bekend als een van de mooiste steden van de regio.

Een bezoekje aan dit oude stadje is absoluut aan te raden. Het oude centrum wordt gesierd door prachtige oude vakwerkhuizen. Hier vindt u tevens verschillende restaurants en winkeltjes, zodat u hier gerust een middagje door kunt brengen. Ook aan te raden is een bezoek aan de kathedraal van Moulins. Deze prachtige oude kathedraal bevat het beroemde drieluik van de Meester van Moulins.

Wie van toneelkostuums en decors houdt mag het Centre national du costume de scène zeker niet overslaan! Het gaat van kostuums voor het Zwanenmeer en Macbeth tot Aïda en Doornroosje. Meer informatie vindt u op de site van het museum:

Expositions permanentes et temporaires sur l’art du spectacle – https://www.cncs.fr/expositions

Tot slot zijn ook de oude molens, waar de stad haar naam aan te danken heeft een bezoekje waard. Deze kunnen te voet worden verkend via de smalle geplaveide straatjes.

Camping la Chaize