Kuuroorden

Uit de diepten van de aarde borrelt bronwater op dat zijn krachten ontleent aan de rotsen. In de rijke, vulkanische bodem van de Auvergne ontspringen talrijke bronnen met uiteenlopende therapeutische eigenschappen. Wie hier een paar weken therapie volgt of enkele dagen geniet van de wellness, ondergaat de krachten van het water en de charmes van zijn kuuroorden.

Het enige kuuroord in de Cantal is meteen ook het warmste in Europa, met water dat 82°C heet aan de aarde ontspringt. Naast klassieke kuren stelt het Caleden-centrum wellnessarrangementen, sportievere kuren en ook wellnessverzorgingen in zijn spa voor.

Centre thermal Spa Massages Chaudes-Aigues – Cantal / Caleden

De thermen van Châteauneuf-les-Bains zijn een echte haven van rust, middenin de natuur. Behalve de klassieke 18-daagse kuur heeft het kuuroord ook een weekarrangement met hydrotherapie en kinesitherapie. Op de eerste verdieping van het in 2015 gerenoveerde gebouw geniet je volop in de Espace Sioule-wellness. De jacuzzi’s hoog op het dakterras met een prachtig uitzicht over de rivier verdienen een speciale vermelding.