Clermont-Ferrand

Aan de voet van onze trots, de vulkaan Puy-de-Dôme ligt Clermont-Ferrand en wie Clermont-Ferrand zegt, zegt automatisch Michelin. De stad staat bekend om zijn Michelin fabrieken, er zijn er meerdere, zelfs midden in de stad en Clermont-Ferrand heeft dan ook veel te danken Michelin. In het museum ‘L’Aventure Michelin’ komt u alles te weten over het succesverhaal van de bandenfabrikant. Op 2000 m² is aanschouwbaar gemaakt hoe de gebroeders Michelin in 1889 een revolutie teweegbrachten in de manier waarop we reizen. Met behulp van een originele en interactieve tentoonstelling wordt de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Michelin-groep uitgelegd. Vanaf de eerste afneembare band tot de futuristische banden van maanvoertuigen … door middel van kaarten, gidsen en niet te vergeten de mascotte van de bandenfabrikant, het legendarische michelinmannetje Bibendum, wacht u een bijzondere wereld. In de winkel vindt u behalve het michelinmannetje talloze artikelen uit de wereld van Michelin.

Verder staat Clermont Ferrand bekend om zijn donkere, gotische kathedraal, gebouwd van zwarte vulkaangesteente uit Volvic. Deze kathedraal, de Kathedraal van Maria-Hemelvaart steekt hoog boven de stad uit en is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde kerken van de Auvergne. De kathedraal is open voor bezichtiging.

Het Place de Jaude is er al sinds de oudheid het hart van de stad. Hier staan veel historische monumenten en bevindt zich een levendig winkelgebied. Er zijn meerdere straatjes met boetiekjes, maar er is ook Centre Jaude, een groot winkelcentrum, met de bekende winkelketens. Rondom de stad liggen meerdere centre commercials.

Er zijn verschillende centra met hedendaagse moderne kunst zoals de Tôlerie, het Hôtel Fontfreyde (fotocentrum) en de Frac Auvergne in het historische centrum van de stad.

Musea om te bezoeken zijn het MARQ museum met de collecties van het museum van Schone Kunsten. Dit museum is gevestigd in een oud klooster dat in de 20e eeuw helemaal is opgeknapt.

Het Henri-Lecoq museum dat beschikt over twee zeldzame rekenmachines die zijn uitgevonden door Blaise Pascal. Pascal werd in 1623 in Clermont geboren.

En ten slotte is er het Bargoin museum met een grote collectie archeologische voorwerpen waaronder Gallische votieven die uniek zijn in Europa.

www.CampinglaChaize.com