Bison vlees

Ben je op zoek naar een speciaal en exclusief stuk vlees? Dan kan je terecht bij de 100% Franse bisonboerderij in de Auvergne!

Bisons d’Auvergne in Rocles:

Ons bizonvlees komt van onze bizonboerderij in de vlakte. Dit ijzerrijke vlees is qua smaak vergelijkbaar met rundvlees, maar wordt iets anders bereid.

Sinds 2012 worden onze 100% Franse bizons gefokt in semi-vrijheid, in de open lucht, in het hart van de Bourbonnais. Ze krijgen gras, hooi en granen die op onze boerderij worden geproduceerd. Dit is wat dit vlees malsheid en stevigheid geeft, gecombineerd met een smaak die het heeft verdiend om gewild te zijn bij de grootste chef-koks en om “gastronomisch vlees” van hoge kwaliteit te worden genoemd. Niet-allergeen, het is gemakkelijker te verteren dan ander rood vlees. Het bizonvlees dat wij aanbieden is 100% natuurlijk en perfect aangepast aan de voeding van sporters en ouderen.

We streven er naar om met dit ijzerrijke vlees regionale specialiteiten te maken, zoals terrines of kant-en-klaarmaaltijden. Er zijn “Ontdekkingsboxen” voor u beschikbaar. Ze bevatten verschillende stukjes die uw smaakpapillen zullen verrukken. Bizonvlees kan worden bereidt in een pan, op de plancha, op de barbecue of zelfs in een braadpan.

Bisons d’Auvergne
03240 Rocles

Camping la Chaize